Cauta in Cauta in:

Intrebari frecvente

1. Ce sunt serviciile de monitorizare de marci?

Serviciile de monitorizare ajuta titularii de marci inregistrate sa inlature orice tentativa de copiere a marcilor / brand-urilor, notificandu-i inainte ca acestea sa se inregistreze. Copierea marcilor sau folosirea unui brand deja cunoscut pot aduce prejudicii mari companiilor deoarece construirea unui brand puternic este un proces de lunga durata si adeseori foarte costisitor. Cu serviciile profesionale de monitorizare oferite de ListaMarci.ro orice marca inregistrata este pastrata in siguranta iar clientii sunt anuntati de orice tentativa de copiere a marcii in timp util. Aceste servicii sunt disponibile 99,9% din timp iar alertele pe care membrii le primesc sunt mai mult decat suficiente pentru a fi luate masuri din timp.

2. Daca marca mea este inregistrata, de ce ar trebui sa o mai monitorizez?

Conform Legii 84/1998 republicata 2010 OSIM nu mai monitorizeaza marcile inregistrate. Aceasta sarcina cade in mainile titularilor de marca, care, in caz de tentativa de copiere a unei marci, trebuie sa depuna o opozitie la OSIM. Asadar, daca aveti o marca inregistrata, oricine poate inregistra o marca identica sau asemanatoare cu a dumneavoastra.

3. Cum pot sa-mi protejez marca?

Va punem la dispozitie 4 tipuri de abonamente de monitorizare ce pot fi aplicate in functie de cerintele dumneavoastra. Puteti monitoriza toate marcile care se inregistraza intr-o anumita clasa NISA, marcile identice sau asemanatoare cu marca dumneavoastra, marcile care contin un anumit cuvant sau marcile pe care o persoana fizica sau juridica le inregistreaza.

4. Ce inseamna monitorizare unei clase NISA?

Acest tip de monitorizare creeaza rapoarte saptamanale ce contin toate marcile care sunt depuse la OSIM spre inregistrare intr-o anumita clase NISA.

Vezi exemple si preturi pentru abonamente de monitorizare clase.

5. Ce inseamna monitorizare marcilor asemanatoare?

Acest tip de monitorizare creeaza rapoarte saptamanale ce contin toate marcile care sunt depuse la OSIM spre inregistrare si sunt asemanatoare cu anumita marca stabilita (ex. marca dumneavoastra, marca unui concurent, etc).

Vezi exemple si preturi pentru abonamente de monitorizare marci asemanatoare.

6. Ce inseamna monitorizarea marcilor care contin anumite cuvinte sau fraze?

Acest tip de monitorizare creeaza rapoarte saptamanale ce contin toate marcile care sunt depuse la OSIM spre inregistrare si contin in denumirea lor un anumit cuvant / anumita fraza.

Vezi exemple si preturi pentru abonamente de monitorizare cuvinte sau fraze.

7. Ce inseamna monitorizarea unor marci pe care le inregistreaza o anumita firma?

Acest tip de monitorizare creeaza rapoarte saptamanale ce contin toate marcile care sunt depuse la OSIM spre inregistrare de anumite firme sau de persoane fizice. Este foarte util atunci cand se doreste studierea concurentei.

Vezi exemple si preturi pentru abonamente de monitorizare firme.

8. Ce marci sunt monitorizate prin ListaMarci.ro?

Pot fi monitorizare doar marcile depuse pe cale nationala in Romania, la OSIM. De asemenea, baza de date www.ListaMarci.ro contine doar marcile depuse pe cale nationala la OSIM.

9. Se pot inregistra marci prin ListaMarci.ro?

www.ListaMarci.ro NU oferta servicii de inregistrare de marca, ci ofera doar servicii de monitorizare a marcilor deja inregistrate la OSIM.

10. Ce fel de protectie obtin prin inregistrarea marcii ?

Protectia prin marca se refera la protectia asupra denumirii inregistrate, nu asupra serviciilor sau produselor oferite, marca fiind un semn susceptibil de reprezentare grafica servind la deosebirea produselor/serviciilor identice sau similare ce apartin unei persoane fizice/juridice de cele apartinand altor persoane .

11. Care este valabilitatea unui abonament platit de monitorizare?

Abonamentele de monitorizare platite sunt valabile minim 12 luni. Insa in momentul cand acestea expira ele pot fi prelungite automat pentru inca 12 luni. Cele DEMO sunt gratuite 30 de zile.

© 2010 - 2023 BORG DESIGN SRL. Toate drepturile rezervate. Termeni si Conditii - Servicii de monitorizare - Protejare marci - Contact: info@listamarci.ro | 021-310.67.91 / 92 / 93